10 tips om je garderobe te ordenen

 

New Book Jacket Hi-Res

Foto via: shape.com

Het is nog steeds te koud en af en toe komt er zelfs nog een sneeuwstorm voorbij, maar heb jij je kast al lente/zomer klaar? Al zin in een voorjaarsschoonmaak? Ik ben er zelf al mee bezig. Een beetje vroeg, maar een opgeruimde kamer, boekenkast of kledingkast geeft mij altijd een goed gevoel. Het is nu overzichtelijker om iets uit de kast te pakken.

Je  kent vast wel de dagen dat je voor de kast staat en zegt ‘Ik heb echt helemaal niks om te dragen’. Het kiezen van een outfit is soms een moeilijk en slopend proces. Voor dat je een leuk setje hebt ligt de helft van de inhoud van je kast op je bed of op de grond.

Jill Martin geeft je 10 tips om je garderobe op te ruimen en bij te houden.

1. Laat een vriend of vriendin je helpen met het uitzoeken van de kleding. Zo zal het proces leuk en effectiever worden. Ze natuurlijk ook gelijk beoordelen of het je nog leuk staat of niet.

2. Kies een goede tijd uit om je kast op te ruimen. Je moet er voor in de stemming zijn om je te concentreren en echt serieus bezig te zijn. Stel het niet uit en begin vandaag nog.

3. Stop de kleding die je weg doet gelijk in vuilniszakken. Zo zal je de zak niet helemaal weer uit gaat zoeken om nog eens te kijken wat je weg hebt gedaan.

4. Begin met 3 aparte zakken – een om te doneren, een voor verkoop en een om weg te gooien. Is het in goede staat, maar niet iets wat je draagt doe het dan in de zak doneren. Is het in goede conditie van een ontwerper of nog trendy doe dat dan in de zak voor verkoop. Is het oud, versleten en niet meer draagbaar? doe het dan in de zak weggooien!

5. De eerste ronde is eenvoudig – gewoon over elk kledingstuk in je kast bepalen of het nog draagbaar is – dat wil zeggen kledingstukken zonder vlekken of  scheuren. Het moet ook niet uitgerekt zijn, pluizen, jeuken of anderszins onaantrekkelijk dingen hebben.

6.  “Is dit iets wat ik nog ga dragen?” Als je het een jaar niet gedragen hebt of de kleur en stijl niet meer mooi vind doe het dan weg. De kans dat je het wel gaat dragen is heel klein en dan beland het weer achter in je kast.

7. De volgende ronde begin je met de resterende kledingstukken. Als je op je best, meest sexy, meest vertrouwende zelf wil zijn, moet je kleren gaan dragen die je figuur mooi laten uitkomen. Er is geen reden om ooit iets te dragen waar je je niet goed in voelt.

8. Koop wat spullen om je kast beter te organiseren.

Twee favorieten:

knuffelbare hangers – met deze dunne hangers krijg je vier keer zoveel ruimte. Ze zorgen dat alles goed hangt (geen vallende jurken) en zo komt je kast er mooi uit te zien!

Doorzichtige schoenendozen – leg je schoenen en laarzen in de dozen. Ze zijn makkelijk op te stapelen en het is in een mum van tijd georganiseerd. Omdat ze doorzichtig zijn ben je meteen in staat om te vinden wat je zoekt.

9. Op dit punt heb je nog maar 25 procent van je garderobe over! Het moet nu zo eenvoudig zijn om alles te organiseren volgens stijl – broeken samen, jurken, rokken, en ga zo maar door …

10. De stukken die je nog hebt moeten allemaal een 10  waard zijn. Houd je kast georganiseerd en netjes. Zo kan je elke ochtend rustig wakker worden en iets uitzoeken om te dragen

Geef een reactie