Een lekker toetje – Appel Crumble

appel crumble 10

Hmm… Ziet dat er niet lekker uit?! Heerlijk als toetje deze appel crumble met vanillesaus, maar wel een appel crumble met verrassing. In zit namelijk ook cranberry compote en een paar koffieleutjes in verwerkt. Deze twee ingrediënten waren tips van mijn zus en het smaakte heel erg goed! Lees hier onder het recept en bekijk de foto’s om te zien hoe ik het heb gemaakt.

Ingrediënten kruimeldeeg

  • 4 of 5 koffieleutjes
  • 100 gram zachte boter
  • 1 ei
  • Een mix (te koop bij de Lidl of AH)

Ingrediënten vulling

  • 500 gram zure appels
  • een pot cranberry compote

Meng de mix, ei en boter door elkaar met een mixer en deeghaken of doe dit met de hand. Voeg de verkruimelde koffieleutjes toe. Deze zijn niet alleen lekker voor de smaak, maar zo heb je ook wat meer om de vulling te bedekken.

Schil de appels en snij  ze in kleine stukjes. Voeg nu een halve pot cranberry compote toe. Mix dit goed door elkaar en doe het in een ovenschaal. Verdeel daarover het kruimeldeeg. Nu zet je de appel crumble voor 40 min op 180 graden in de oven.

Erg lekker om warm te serveren als toetje met daarbij vanille ijs of vanillesaus!

p.s. heb je geen vanillesaus bij de hand gebruik dan gewoon vanillevla en warm dit even op.

appel crumble 1appel crumble 2appel crumble 4appel crumble 6appel crumble 7

appel crumble 9appel crumble 10

Geef een reactie