Zin in iets zoets, fruitig en zacht? – Maak dan deze lekkere appel kiwi cake

Het klinkt lekker appel en kiwi cake, maar het was een verassing of het ook zou lukken en smaken. Een cake met maar weinig bloem en zonder boter. Dit is her resultaat.

appel kiwi cake 9

Ingrediënten

appel kiwi cake 2

  • 3 middelgrote eieren
  • 150 gram bloem
  • 200 gram melk
  • 1/2 cup suiker
  • 6 appels
  • 4 kiwi’s
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels jamHet recept
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil en snij 5 appels en 4 kiwi’s in stukjes.
  • Meng het fruit in een grote kom. Doe daar de eieren, suiker en melk bij.
  • Mix de bloem en de bakpoeder en voeg dit al mixend toe. Mix alles voor zo’n 3 á 4 minuten.
  • Doe het beslag in een lage, maar grote bakvorm. Ik heb zelf nu wel een hele lage gebruikt. Ik denk dat ik volgende keer één met een hogere rand gebruik.
  • Snij de laatste appel nog in partjes en bedek de cake met de appel.
  • Bak het voor 50-70 minuten op 180 graden. Check na 50 minuten of de taart gaar is.
  • Laat de cake afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de bakvorm. Ik heb een bord op de bovenkant gelegd en dan omgedraaid en dan weer omgedraaid met een ander bord.
  • Bedek de cake met jam.
  • Zet de cake voor een paar uur in de vriezer of koelkast.

Eet smakkelijk!

Geef een reactie