Bananenbrood – Glutenvrij en suikervrij

bananenbrood 13

Steeds meer zijn mensen bezig met gezond eten. Dat geldt ook voor mij. Toch wil je soms wel iets lekkers bij de koffie hebben. Ik heb een heel fijn recept voor bananenbrood gevonden en deel deze graag met jullie. Het is ook nog eens glutenvrij en suikervrij.

bananenbrood 1

Ingrediënten
2 of 3 bananen
150 gram amandelmeel ( voor de met gluten versie neem je tarwemeel )
50 gram ontpitte dadels
een snufje zout
2 tl bakpoeder of baking soda
3 eieren
1 tl kaneel
Handje blauwe bessen
Noten

Bereiding

– Verwarm de oven voor 10 min op 175 graden
– Pureer de bananen en dadels in een keukenmachine, blender of staafmixer
– Doe het meel, bakpoeder en zout samen in een kom en mix dit door elkaar.
– Klop de eieren luchtig.
– Voeg de droge mix en de eieren bij de dadels.
– Mix alles goed door elkaar. Je kan nu ook nog extra ingrediënten toevoegen zoals de kaneel, blauwe bessen en noten.
– Neem een cake vorm en besmeer deze met boter en doe er bakpapier in.
– Spatel alles in de bakvorm en zet deze voor 45 min in de oven tot deze een goudbruine kleur heeft.
– Laat het brood goed afkoelen.

bananenbrood 11

bananenbrood 12

bananenbrood 14

bananenbrood 10
Heerlijk om zo te eten of met een beetje boter. Eet smakelijk! 

Geef een reactie