Bye bye A’dam, hello France

Het is alweer 3,5 week geleden dat ik mijn stad Amsterdam heb ingeruild voor het mooie en zonnige Zuid-Frankrijk! Heb je mijn vorige gebeurtenis nog niet gelezen klik dan hier.

Terwijl het in Nederland regent is er hier in de Provence meer dan genoeg zon. Natuurlijk hebben wij ook minder mooie dagen, maar dat is niet te vergelijken met wat er allemaal in het regenachtige Amsterdam gebeurt. Van mijn vader kreeg ik een mailtje met verschillende foto’s van een doorweekte moeder die een reddingspoging deed om haar verzopen plantjes een tweede kans te kunnen geven.

Vandaag heb ik een vrije dag en kan ik weer eens de deur uit om nieuwe avonturen te beleven in het mooie Aix-en-Provence. Nu nog hopen dat het niet zulk weer gaat worden als in Nederland. Want anders zal ik mijn regenlaarsjes moeten aantrekken die ik niet heb meegenomen…
Ik heb ontdekt dat er een groot winkelcentrum in Marseille zit, waar ook nog een Primark is gevestigd. Daar gaat mijn mode hartje wel even sneller van kloppen. Gelukkig kan ik opgelucht ademhalen en mijn koopdrang weer de vrije hand geven. (Nee ik overdrijf maar een beetje mensen).
In de komende weken hoop ik wat leeftijdsgenoten te ontmoeten waar ik mijn au pair verhalen mee kan delen in het mooie zuiden van Frankrijk. Soms heb je wel eens de behoefte om een normaal gesprek met iemand te kunnen voeren, in plaats van steeds in baby taal te moeten praten.
Even genieten op een terrasje van het zonnige weer, of in het zwembad dobberen en luisteren naar de stilte waar je de hele morgen al naar hebt verlangt.
Volg mijn belevenissen ook via Instagram.

Geef een reactie