Cherry Pie van McEnnedy

cherry pie 11

Gisteravond heb ik deze lekkere Cherry Pie van McEnnedy gemaakt. Hij smaakte erg goed en was niet te zoet. Hieronder het recept en de foto’s. McEnnedy pakken zijn te koop bij de Lidl wanneer zijn een Amerika week hebben. Dit is volgens mij twee keer per jaar. Erg leuk om eens wat andere merken te proberen.

De Cherry Pie maak je als volgt.

Ingrediënten

  • Mix voor Cherry Pie van McEnnedy
  • 1 ei
  • 150 gram boter
  • 1 pot kersen 350 gram (uitlekgewicht)

Je begint met de vulling. Je doet de kersen met sap en het zakje crémepoeder in een kom en mixt dit goed door elkaar. Laat dit minstens 5 minuten staan.

Doe de mix, 2/3 van het losgeklopte ei en de 150 gram zachte boter in een kom. Kneed het deeg met een mixer met deeghaken of doe dit gewoon met de hand. Dit laatste vind ik zelf handiger om te doen.

Als het deeg klaar is neem je de helft en bedek je hiermee de bodem en zijkant van een ingevette bakvorm. De hoogte van de rand moet minimaal 2 cm zijn.
Nu kan je de vulling er bij doen en de taart bedekken met de andere helft van het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bovenkant en bestrijk de taart met de rest van het ei.

Zet de taart in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden. Bak de taart in 45 minuten. Laat de taart na het bakken nog even afkoelen.

Heerlijk om te serveren met een beetje slagroom.

cherry pie 4cherry pie 1cherry pie 2cherry pie 3cherry pie 5cherry pie 6cherry pie 7cherry pie 11

 

Geef een reactie