Filmtip – Shakespeare in Love

559033_369268089772273_660294053_n

Een toneelstuk, in een toneelstuk in weer een ander toneelstuk. Goed bedacht, geschreven en gespeeld. Een film die mij van het begin tot het eind kon boeien. Shakespeare in Love is een film uit 1998 over het leven van de jonge William Shakespeare. Niet hoe zijn leven echt was, maar hoe het had kunnen gaan.

http://www.youtube.com/watch?v=IUIemfeB_uI

Het verhaal
Wanneer de schrijver zonder ideeën voor een nieuw toneelstuk zit ontmoet hij zijn ideale vrouw.  Door haar en hun liefde raakt hij geïnspireerd om één van zijn meest bekende toneelstukken te schrijven, Romeo & Juliet.

De hoofdrollen worden gespeeld door Joseph Fiennes, Gwyneth Paltrow, Geoffrey Rush, Colin Firth, Ben Affleck en Judi Dench. De film was meer dan succesvol en won maar liefst zeven Oscars. Dit voor beste film en beste actrice.

Helaas krijgen we hier in Nederland geen tot weinig literatuurlessen op school, maar ik hoop dat je toch weet wie Shakespeare is. William Shakespeare is de grootste schrijver die Engeland heeft voortgebracht. Hij was toneelschrijver, dichter en acteur.  Zijn bekendste werken zijn onder meer Romeo & Juliet en Hamlet.

shakespeare-in-love-bluray3

shakespeare-in-love-bluray-review

shakespeare-in-love-bluray2

“This bud of love, by summer’s ripening breath,
May prove a beauteous flower when next we meet.”

Bron: whatculture.com en wikipedia

Geef een reactie