Geen inspiratie om te koken?

“Wat eten we vandaag?” is een vraag die ons dagelijks bezighoudt. Hoe en wat we koken, hangt sterk af van de indeling van onze dag. Zo koken we op werkdagen vaak anders dan in het weekend. En wordt er ’s avonds gesport, dan kiezen we voor een snelle maaltijd. Hoe onze kookweek er ook uitziet, Aviko maakt ‘m graag leuker! Met inspirerende producten, recepten en tips op maat. Dus heb je op maandag je ‘vlot en vers dag’, dan biedt Aviko die dag een ‘vlot & vers’ recept. En heb je tijd om uitgebreid te koken? Dan prikkelen de ‘uitgebreid koken’ recepten je zintuigen. Zo wordt elke dag een feest aan tafel!

‘Pottie‘ met zoete aardappelblokjes

4 personen/bereidingstijd: 20 minuten

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Gekruide Partjes +  1 verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes
  • Kipfilet 400 gr.
  • 1 rode ui
  • 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
  • Verse kruiden (bieslook 10 gr./rozemarijn 10 gr./tijm 10 gr.)
  • Grof zeezout
  • Olijfolie (of vloeibare bakboter)
  • 2 koekenpannen

Bereiding:

  • Bak de gekruide partjes en zoete aardappelblokjes ongeveer 10-15 min.
    in olijfolie
  • Snijd de kipfilet, ui en paprikamix in grove stukken en bak ze in olie/bakboter gaar
  • Verdeel gehakte verse kruiden over je gerecht en bak ze nog even mee
  • Presenteer ze op een originele manier
  • Strooi het zeezout naar smaak over het gehele gerecht

Wat drink je hierbij: ijswater met sinaasappel & citroen schijfjes. Eet smakelijk!

Geef een reactie