Groene smoothie – Spinazie, avocado en banaan

groene smoothie 5

Groene smoothies zie je steeds vaker voorbij komen op foto’s. Dat de sapjes zijn gezond, maar smaakt het ook lekker? Wij hebben het uitgeprobeerd.

Recept
1 avocado
2 bananen
150 – 200 ml yoghurt (neem geen te dikke yoghurt!)
100 gram spinazie

Ik heb zelf maar een kleine blender en hier past niet alles te gelijk in. Doe eerst de avocado, banaan en yoghurt in de blender en mix dit goed. Voeg vervolgens elke keer een klein beetje spinazie toe.

Resultaat
Het was verrassend goed in smaak en hij is mooi groen van kleur. De avocado maakt het romig en de banaan maakt het zoet. Voor mij graag vaker een groene smoothie!

groene smoothie 1

groene smoothie 2

groene smoothie 3

groene smoothie 4

groene smoothie 6

groene smoothie 7

Wil je ook groene smoothies gaan proberen? Denk er aan af te wisselen van de verschillende soorten groene bladgroente. Voor meer informatie moet je even googlen op ‘Groene smoothies’

Groene smoothies worden gezien als de oplossing voor vrijwel alle gezondheidsproblemen. Dagelijks een groene smoothie maakt je niet alleen fitter en energieker, maar je huid wordt mooier, je verliest vet, vermindert allergische reacties, acne, verkleint de kans op aandoeningen als kanker en osteoporose en ga zo maar door.

De grondlegger van de ‘groene smoothie’ is Victoria Boutenko. Zij heeft met haar boek  ‘Green For Life’ miljoenen mensen overtuigd groene smoothies op te nemen in hun dagelijkse leefpatroon. In haar boek legt ze aan de hand van wetenschappelijk onderzoek uit waarom groene smoothies zo’n enorme positieve impact op je gezondheid kunnen hebben.

Geef een reactie