Leven als een au pair in de Provence

Ik heb groot nieuws te vertellen! Sinds een week ben ik niet meer woonachtig in Nederland maar namelijk in de Provence als au pair. Natuurlijk blijf ik bloggen over de dingen die ik tegenkom. Ik zal jullie de komende paar maanden op de hoogte gaan houden over mijn belevenissen in het mooie Zuid-Frankrijk.

Aangezien ik hier pas maar een week ben, kan ik nog niet zo heel veel vertellen. Het weer is in ieder geval veel mooier dan in Nederland, het eten smaakt beter, de wijn, het stokbrood. Het is een combinatie van alles die het leven mooi maakt in de Provence.

Ik woon z’n tien kilometer vanaf Aix-en Provence in een klein dorpje genaamd Couteron. Het is vrij rustig en iedereen geniet van de rust die je hier meer dan genoeg kan vinden.

Op dag drie ben ik alleen op stap geweest met de bus richting het centrum van Aix-en-Provence. Het duurt ongeveer een halfuurtje voordat je er bent. Eenmaal aangekomen in Aix wordt je overdonderd door allerlei schattige winkeltjes en mysterieuze steegjes. Op ieder pleintje kan je wel een fontein vinden, dit wordt ook wel de stad van de 1000 fonteinen genoemd vandaar. Foto’s en meerdere verhalen volgen snel!

Geef een reactie