Londen vlog en tips voor een stedentrip Londen

PicMonkey Collage

Engeland. Het land van The Beatles, thee en cricket. Twee weken geleden stapte ik voor een korte vakantie in het vliegtuig naar Londen. Ik heb voor jullie een korte video gemaakt en een aantal tips op een rij gezet. Handig als je deze leuke stad ook eens wil bezoeken.

 

 

Reizen en het OV

Vlieg je naar of vanaf Gatwick, Luton of Stansted? Neem dan de bus. Engeland is duur en dat is onder meer te merken aan de prijzen van de treinkaartjes. Voor ongeveer 15 pond brengt de bus je naar het centrum van Londen. Vanaf Victoria station kan je alle kanten op.

Om te reizen met het openbaar vervoer zijn er twee goede opties. Je kan kiezen voor de Engelse OV-kaart (De Oystercard) of de Travelcard. Deze eerste kan je bij elk loket opladen. De Travelcard kan je voor één dag aanschaffen of voor zeven dagen. Lees alles over de Oystercard en Travelcard hier.

Apps

apps london
Het reizen met de metro is prima te doen in Londen, maar dan moet je wel weten waar je heen moet. Om dit makkelijker te maken is er een handig app die London (De eerste op de foto) heet. Hierin vind je niet alleen een kaart van de metro lijnen, maar kan je ook direct zien welke lijn je moet nemen naar je bestemming. De app werkt ook zonder internet.

Voor je stedentrip weet je vast al wel waar je allemaal heen wil, maar toch kan ook de app Tripadvisor London City Guide handig zijn om bezienswaardigheden, restaurants/café’s of winkels te vinden.

Eten in Londen

Screenshot_2013-12-15-20-07-05

Dankzij een aantal bloggers en Youtubers heb ik een lijst met goede en leuke eettentjes en cafés op een rij kunnen zetten. Voor het ontbijt zijn we twee keer naar Gail’s geweest en voor het eten zijn we naar Nandos en GBK geweest. Alle drie zijn ze erg goed en raad ik zeker aan voor een bezoekje.

IMG_20131129_201305

Geef een reactie