Maffe Marathon – Koopjes jagen

Vandaag begon de ‘Maffe Marathon van de Bijenkorf’. Stipt om 18.00 uur stond ik klaar om aan te vallen! Omdat ikzelf al eerder de Drie Dwaze Dagen heb mee mogen maken wist ik al wat mij te wachten stond. Ruim van te voren had ik mijn route gepland, hoe ga ik lopen, waar staat alles? Het klinkt bijna alsof ik op oorlogspad ga. Eigenlijk is dat ook wel zo, oude dames van 60+ zijn niet meer zo onschuldig als ze lijken. Iedereen staat klaar om aan te vallen, maar waar het eigenlijk om draait; heb vooral lol, maak af en toe een grapje om de spanning te doorbreken.

Ik had mijn zinnen gezet op een mooie zonnebril voor in de zomer. Samen met mijn foldertje in mijn hand gewapend stond ik klaar samen met dertig andere vrouwen. Om klokslag zes uur gingen de groene lappen stof eraf en kon het gevecht beginnen! Snel ging ik alle rekken langs op zoek naar de juiste bril. Gelukkig was mijn keuze snel gemaakt, ik ging voor de Guess. Eenmaal gekozen ging ik in de rij staan om af te gaan rekenen. Ik was 4e in de rij, opeens werd de rij gesplitst in twee rijen, yes ik was 2e, niet dat het was uitmaakt je wint geen prijs helaas. Vriendelijk gaf ik mijn aankoop af aan de caissière, op zulke momenten hoef je niet te gaan wachten op klantvriendelijkheid. Deze meiden werken als een robot door. Maar dat kan mij niet zoveel schelen, het belangrijkste is dat mij missie is geslaagd.
Voordat de massa losbarstte stond ik alweer buiten. Mijn dag kan niet meer stuk. Dus meiden speel het spel slim;)
Foto: Pebbels & Pearlz

Geef een reactie