Pandan chiffon cake – Groen en lekker

Vandaag weer een fijn recept voor een lekker cake en ja hij is groen!

Pandan cake is een zachte luchtige cake die zijn oorsprong vindt in Indonesië. Kenmerkend is de felgroene kleur van de binnenkant van de cake. Deze kleur ontstaat door de toevoeging van sap van pandanbladeren. Tegenwoordig wordt deze kleur vaak extra aangezet door gebruik te maken van kleurstoffen. Voor dit recept heb ik  een mix gekocht die je alleen hoeft aan te vullen met maar een paar ingrediënten.

Ingrediënten

  • 1 pak pandan chiffon cake (te koop bij de toko)
  • 7 eieren
  • 125-150 ml kokosmelk
  • zout
  • water

Benodigdheden

  • Grote kom
  • Mixer met garde
  • Houten lepel
  • theelepel
  • Vorm voor een tulband of pandan cake
1
Foto: Lilian Anakotta

Verwarm de oven op 170 graden (elektrische) 160  (heteluchtoven)

We beginnen met 7 eieren. Deze klopt je 3 min tot het goed schuimt. Vervolgens voeg je de mix, 3 tl water en een snufje zout toe. Dit klopt je voor 8 min tot een dikke gladde massa.

2
Foto: Lilian Anakotta

Vervolgens doe je de kokosmelk er bij en dit roer je er door met een houten lepel.

3
Foto: Lilian Anakotta

Nu kan je hem in de vorm gieten. Ik heb alleen deze vorm, maar meestal heeft de goede vorm een gat in het midden.

4
Foto: Lilian Anakotta

Zet de cake in het midden van de oven voor 60 min op de bovenstaande temperatuur.

5
Foto: Lilian Anakotta

De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en er weer schoon uit komt.

8
Foto: Lilian Anakotta

Een groene cake is een beetje raar, maar hij is erg lekker. Probeer het ook eens uit en laat ons weten wat je er van vind.

Volg ons ook op twitter, facebook en bloglovin!

Geef een reactie