Pepernoten ijs

pepernoten ijs uitgelicht

Pepernoten ijs! Uniek? Misschien niet, maar daarom niet minder lekker. Daarnaast is het ook nog snel klaar! Een lekker toetje voor in de herfst en winter of de feestdagen.

Ingrediënten

– 200 gram pepernoten of speculaas ( er zijn ook gluten vrije pepernoten )

– 250 ml slagrooom

– 250 ml vla

– 100 gram suiker

– twee eieren

– twee eierdooiers

Zet een pan met water op het vuur. Neem een hittebestendige kom en doe daar de eieren, eierdooiers en suiker in. Meng dit in ongeveer 10 minuten tot een gladde crème. Neem de kom van de pan en klop het mengsel nog twee minuten.

Klop de slagroom lobbig. Doe nu de vla en slagroom bij het eieren en suiker beslag. Verkruimel de pepernoten of speculaas en meng het goed door elkaar.

Giet het beslag nu in een met huishoudfolie bedekte bakvorm. Zet het voor minimaal vier uur in de vriezer.

Strooi bij het serveren nog wat pepernoten en chocolade er over.

Eet smakelijk!

pepernoten ijs

pepernoten ijs1

pepernoten ijs4

pepernoten ijs2

Bron: glutenvrijerecepten.nl

Geef een reactie