Report – Back from my holiday Brazil

Na een druk en heftig jaar was ik wel toe aan vakantie, waarom dan ook niet naar Brazilië! Ik ben gek op reizen en het ontdekken van andere culturen. Geen all inclusive formule voor mij in een enorm hotel, maar een simpel en leuk appartementje volstaat.

DSC01183

Samen met mijn moeder vloog ik naar Natal met een tussenstop op de Kaapverdische eilanden (Sal). Na een vlucht van ongeveer 13 uur mochten we nog anderhalf uur reizen naar onze accommodatie toe. Je denkt vast ‘die is gek!’. Maar als je de volgende ochtend wakker wordt in een paradijs, dan was het de reis dubbel en dwars waard!

DSC01229

We verbleven een week bij Pipa das Villas in een huisje met een privé zwembad in de achtertuin. Het huisje was zo groot dat iedereen een slaapkamer met ieder een eigen badkamer had.

Vanuit Nederland had ik een Nederlandstalige gids geregeld die ons kon rondleiden door Pipa. We hebben twee excursies gedaan, niet via de reisorganisatie maar via Martijn Bot. Deze meneer woont als zo’n vijf jaar in Brazilië en staat bekend om de leuke uitstapjes die hij organiseert in stad en land. Voor meer informatie klik hier.

DSC01185

Ik wilde graag een actieve excursie doen waar je niet bang bent om vies te worden. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een off road quad tocht waar je samen met je gids op pad gaat langs plekken die je niet zo snel bezoekt als toerist. Na een drie uur durende quad excursie was mijn T-shirt niet meer wit maar bruin van al die stofwolken van het rijden op de quad. Alles werd gefilmd, dus dat was wel leuk om terug te zien.

DSC01195

Heerlijk verse kokosnootwater, dan kan ik natuurlijk als cocos liefhebber niet voorbij laten gaan.

DSC01262

 Sunset at pipa beach.

DSC01282

Het strand bij hoog water.

DSC01291

DSC01340

Hoe vers wil je de vis hebben?

Yoga oefeningen op een paddle board.

De lokale pond brengt burger en voertuig naar de overkant.

Heerlijk drankje met verse stukjes fruit tijdens de sunset boottocht.

De tweede excursie was de ‘sunset boottocht’ onder leiding van een Engels sprekende gids. Met een man of viertien zaten we gemixt met een ander Nederlands koppel en de rest allemaal Brazilianen op een soort van omgebouwde vissersboot. We bezochten een oesterkwekerij waar je ook allerlei soorten krabben kon spotten. Wat ook heel bijzonder was die dag dat we een zeekoe zagen, je zal wel denken een zeekoe? Google het anders even.

Tijdens het avondeten kregen we heerlijke verse vis van de barbecue.

Zijn jullie wel eens op vakantie geweest in Brazilië, en zo ja waar?

Xx,-

Geef een reactie