Tulband cake rum en rozijnen

tulband 9

Een herfst cake in de lente? Met de regen van de afgelopen dagen niet zo gek. Daarnaast leek het mij erg lekker en was ik geïnspireerd door het nieuwe programma Heel Holland Bakt. Het resultaat is een overheerlijke rum en rozijnen tulband.

tulband 8

tulband 3

tulband 2


Ingrediënten
200 gram bloem
200 gram suiker
4 eieren
1 zakje vanille suiker
200 gram boter
Rum aroma
Bakje met verse rozijnen
2 tl bakpoeder

Stap 1
Doe de boter, suiker en vanille suiker in een kom en mix dit tot een romige massa. Voeg de eieren één voor één toe.

Stap 2
Voeg de bloem, bakpoeder en rum aroma toe. Mix dit tot een luchtig glad mengsel. Voeg de rozijnen toe en spatel dit er door heen.

Stap 3
Doe het beslag in de vorm en zet deze voor 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Zorg dat de vorm ingevet is.

Stap 4
De cake is gaar als er niks aan de saté prikker blijft kleven. Laat hem even afkoelen.

Stap 5
Wanneer je de cake uit de vorm hebt kun je hem bestrooien met poedersuiker

Eet smakelijk!

tulband 10

tulband 22

tulband 4

Geef een reactie