#Update au pair in de Provence

Na alweer een enige tijd niks meer te hebben verteld over mijn leventje in Frankrijk, wordt het toch wel weer tijd voor een kleine update. De vier maanden zijn alweer omgevlogen en straks is het alweer december. Lekker drie weekjes terug naar Nederland, gezellig kerstmis en oud & nieuw vieren bij de ouders. Ik ben niet echt het type persoon wat snel heimwee krijgt of iets. Maar ik moet toch eerlijk bekennen ondanks Whatsapp en Skype dat ik toch wel het een en ander begin te missen (behalve het weer dan).

De zomer is alweer voorbij gevlogen en voor je het weet zit je in het regenseizoen te vertoeven. Al bij al nog steeds 10x beter dan in Nederland. Intussen ken in Aix-en-Provence al op mijn duimpje, zowat bijna alle straatjes en schattige winkeltjes.

De taal, uhm laten we het daar maar niet over hebben. Frans is een zeer mooie taal maar wel lastig. Al moet ik wel zeggen dat ik steeds meer gesprekken kan volgen in het Frans dan voorheen. Maar om nou zelf een hele conversatie te moeten voeren, nee… Maar wie weet gaat dat nog komen stap voor stap al lerende. Voor de mensen die mij nu pas beginnen te volgen met al mijn au-pair verhalen; ik volg geen Franse lessen. Ik woon in bij een Belgisch gezin in de Provence. Ik zorg zowat dagelijks voor een tweeling, een jongen en een meisjes van twee jaar oud. Geen makkelijke leeftijd maar je krijgt er ook veel voor terug.

Ik moet wel zeggen dat ik langzamerhand uitgeblust raak, maar dat is normaal als je continu met kinderen in de weer bent. Even vakantie daar ben ik wel aan toe. Alsnog zorg ik met veel plezier voor de kindjes, de dingen die we allemaal meemaken. Het zijn de kleine dingentje die je dag weer compleet maakt. Ik ben elke dag dankbaar dat ik dit avontuur mag belevenissen en op mag staan met een schitterend uitzicht op een olijvenboomgaard.

Geef een reactie