Vanillecake met appel, rozijnen en kaneel

4

Cake met vanille aroma, een vleugje kaneel en gevuld met appels en rozijnen. Geen officieel recept, maar iets wat ik wilde uitproberen. De cake is gelukt en het klinkt niet alleen lekker, maar dat is het ook. Hier onder het recept en de foto’s. (Voor de cake kan je gewoon een basisrecept gebruiken of gemakkelijker er een pak voor nemen. LET OP! bij het basisrecept kan de baktijd van de cake verschillen met die van een pak!)

Ingredi├źnten vulling
2 grote of 3 kleine appels
75 gram rozijnen
2 eetlepels vanille aroma
2 theelepels kaneel

Verwarm de oven. ( Volg instructies basisrecept of pak )

Laat de rozijnen voor 10 minuten weken in lauw water
Schil de appel en snij deze in kleine stukjes
Doe het water van de rozijnen weg en dep ze droog
Doe de rozijnen en appel in een kom en roer daar de kaneel door

Maak het basisrecept van de cake klaar. Voeg de vanille aroma daar aan toe
Meng het fruit voorzichtig door het beslag met een spatel
Doe het beslag in een ingevette cakevorm en zet in de oven

Eet smakelijk!

1

2  3

5

6

 

Tip: Heerlijk warm geserveerd met vanillesaus en slagroom.

Geef een reactie