Zomers drankje voor een zomers feestje – Sangria/Bowl

sangria 1

Yes! De vakantie is voor vele begonnen en iedereen geniet van het mooie weer. Tijd om de barbecue wat vaker aan te steken. Bij een barbecue of feestje wil je ook een lekker verkoelend drankje. Afgelopen weekend maakte ik deze bowl (zonder alcohol) en sangria (met alcohol). De gasten vonden het erg lekker en ik deel graag het recept met jullie.

20130706_233007

 Bowl ( 2 personen )

– 150 gram schoongemaakt fruit
– schijfjes citroen
– 3 dl appel, druiven of grapefruitsap
– 1 liter koolzuurhoudend mineraalwater
– paar blaadjes munt

1. Snij het fruit in kleine stukjes
2. Doe het fruit in een grote schaal en leg de schijfjes citroen er op
3. Schenk het sap er over en zet de bowl voor minstens 2 uur in de koelkast
4. Vlak voor het serveren het koolzuurhoudend water toevoegen
5. Voor de garnering gebruik je een blaadje munt

Sangria ( 6 personen )

– 1 citroen, schoongeboend
– 2 sinaasappels, schoongeboend
– 1 doosje zomerfruit (250 gram, diepvries) mocht deze er niet zijn kan je ook een bakje vers fruit nemen of verschillende soorten fruit in kleine stukjes snijden
– 1 liter spaanse rode wijn ( bijv. tempranillo )
– 200 ml sinaasappellikeur
– 1 liter lemon lime

1. Snij de sinaasappels en citroen in dunne schijfjes en doe ze in een grote kan. Voeg het zomerfruit nu toe.
2. Schenk de wijn, likeur en frisdrank erbij. Als het zomerfruit is ontdooid is de sangria klaar. Zet hem nog even koud voor dat je hem serveert.
3. Schenk in mooie lange glazen met een lepel en rietje.

De sangria kan je beter of mooier serveren in een hele grote glazen kan, maar daar had ik niet de beschikking over. Bowl en sangria zijn eigenlijk het zelfde. Sangria is Spaans en met alcohol.

20130706_233045

Bron: ah.nl en smulweb.nl

Geef een reactie